Titel Muziekschool NIWIGI
Titel Muziekschool NIWIGI
Titel Muziekschool NIWIGI

Muziek op schoot

Muziek met de allerkleinsten. Plezier beleven aan muziek, samen met uw (klein)kind.

Doelgroep:
Kinderen van 0 - 4 jaar en een (groot)ouder of verzorger. Er starten meerdere groepen zodat de kinderen zoveel mogelijk bij leeftijdsgenootjes in de groep komen. Overal ter wereld zijn wiegeliedjes de eerste vorm van muziek waarmee kinderen in aanraking komen. Deze liedjes worden gezongen om de kinderen in slaap te sussen, rustig te maken en te troosten. En dat lukt ook bijna altijd. Want kinderen worden geboren met een gevoeligheid voor muziek, net zoals ze ook van naturen de mogelijkheid hebben te leren lopen of te schrijven. De kunst is om tijdens de gevoelige periode de in aanleg aanwezige mogelijkheden te ontwikkelen. Zo ligt voor lezen en schrijven die periode rond het zesde levensjaar, maar voor muziek al veel eerder. De cursus " muziek op schoot" speelt hier op in. Tijdens de lessen maakt het kind samen met u op een speelse wijze kennis met de wereld van muziek. Vanuit een veilige sfeer worden traditionele en nieuwe liedjes aangeleerd en worden allerlei bewegings-, luister-, en instrumentspelletjes gedaan.

Muziek op schoot

Baby's, dreumesen en peuters kunnen echt genieten van muziek. Kijk maar wat er gebeurt als je voor hen zingt en klapt. Ze worden er (vaak) vrolijk van of rustig als je een lief slaapliedje zingt en dat veel herhaalt. Zingen heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van je kindje:

  • Het stimuleert de spraak -en taalontwikkeling.
  • Het is de ideale basis voor de muzikale ontwikkeling.
  • De motoriek wordt er mee geoefend. Denk aan zelf klappen, mee bewegen en dansen op muziek.
  • Het is een prima training voor het geheugen en de concentratie: onthouden van woordjes en melodiën.
  • De hele hersenen zijn betrokken bij muziek maken en worden dus krachtig gestimuleerd.
  • Als de moeder zingt kijkt het kind de moeder zeer intens aan. Dit stimuleert de interactie tussen moeder en kind.

Met zingen en muziek gebeurt dit allemaal spelenderwijs. Muziek is dus belangrijk in het leven van een kind. Op speelse wijze wordt er in mijn cursussen "muziek op schoot"en "peuter en muziek" ingegaan op de materie muziek (zang/ritme/instrumenten,beweging). 

Een 'rugzak vol muziekbagage'

De stem vind ik het belangrijkste instrument. Daarmee maak je het meest directe contact met je kindje. Tijdens mijn lessen worden altijd live-muziekinstrumenten ingezet. Door de liederen in verschillende toonsoorten en maatsoorten kunnen de kinderen wennen aan de verschillende muziekstijlen en er open voor staan. Ze kunnen zich heerlijk laten bewegen of zelf bewegen op ritmische, swingende, dromerige of aparte klanken, met soms een sjaaltje of lint aan een stokje. Een vast begin en einde is de houvast in de lessen, dat geeft hen veiligheid. Herhaling is sowieso heerlijk voor de peuter, zo vertrouwd en ze mogen en kunnen steeds meer zelf doen.

Kwaakie

Vanaf de dreumesgroep van 18mnd is er Kwaakie die iedere les met alle kindjes persoonlijk wil kennismaken. "Hallo allemaal ik ben Kwaakie. Als jullie samen met papa, mama, oma of opa komen, mogen jullie in mijn vriendenboekje schrijven zodat ik altijd weet wie jij bent."
Klik hier om naar Vriendjes van kwaakie te gaan

Voor de kinderen is het bovendien een vrolijke kennismaking met andere baby's of peuters. Daardoor wordt ook zomaar de sociale ontwikkeling gestimuleerd: je leert via de muziek op je beurt te wachten en samen te spelen. De kinderen nemen een vertrouwde volwassene mee naar de muziekles (mama, papa, oma, opa, oppas). Zij doen de cursus samen met het kind, zodat er thuis op door geborduurd kan worden. Zo krijg je een "rugzak" vol muziekbagage mee en het is nog erg gezellig ook!

Kwaakie

Ouders die met hun baby of peuter deze vrolijke muzieklessen volgen hoeven echt niet muzikaal onderlegd te zijn; het belangrijkste doel is, samen plezier met muziek te hebben.

Nieuwe cursussen!!!

Nieuwe cursussen gaan van start in augustus, november, februari en april.
Min. aanmeldingen 6 kinderen max. 10 kinderen per groep.
Om goed aan te sluiten bij de interesses en mogelijkheden van de kinderen zijn er bij voldoende aanmeldingen cursussen voor drie verschillende leeftijdsgroepen:

  • baby's van 4 tot 8 maanden
  • baby-dreumes groep van 8 tot 24 maanden
  • peuters van 2-4 jaar

Meer informatie over Muziek op schoot kunt u ook vinden op de website http://www.muziekopschoot.org/ 

De nieuwe cursus start op woensdag 6 december 2023 om 9.00 Onger de Kirk 7 in Montfort. 

Oefen muziek

Tijdens het oefenen, kom je er soms achter dat je niet meer exact weet hoe de muziek ook al weer klinkt.
Om u te helpen bij het repeteren is daarom hier op de website de muziek geplaatst om deze te gebruiken bij het oefenen.

Aankomen magniet
Dag kinderen
De stoel trom
Hallo liedje
Handjes draaien
Hop, hop, hop
Ik wandel
Kalando
Klop, klop...
Laat de trommel
Met een grote stap
Neusmuziek
Oh oh
Tiereliere lente
Wie niet lopen wil
Wij maken muziek

Muziek op schoot

Muziek op schoot

Muziek op schoot

Muziek op schoot

Muziek op schoot

Muziek op schoot